Menü

Hírek, információk

Kétnyelvű esküvő

Kétnyelvű esküvő Ha a pár egyik tagja más anyanyelvű, azonnal felmerül a kétnyelvű esküvő szükségessége. Most induló sorozatunkban a kétnyelvű ceremóniamester szerepén túl sorra vesszük egy esküvő legfontosabb momentumait a kétnyelvűség szemszögéből.
Ha a pár egyik tagja más anyanyelvű, azonnal felmerül a kétnyelvű esküvő szükségessége.

Természetesen a menyasszony és a vőlegény között van egy választott kommunikációs nyelv, tehát vagy az egyikük beszéli a másik anyanyelvét, vagy egy harmadik nyelvet használnak. Vannak, akik úgy gondolják, mivel van olyan nyelv, amit mindketten értenek, nincs szükség az esküvő kétnyelvűvé tételére.

Mi a helyzet azonban a vendégekkel? Hiszen ezesetben a vendégek egy része is eltérő anyanyelvű, s ezért mindenképp le kell bontani a nyelvi korlátokat, hogy a nagy nap mindenki számára ugyanolyan élvezetes és emélkezetes legyen, mint bármely jól szervezett esküvő. Alapvető célkitűzés, hogy senki ne érezze magát kívülrekesztve az eseményeken és a programokon.

Sokszor családtag, vagy barát tolmácsolja az elhangzó mondatokat. Azonban ennél sokkal elegánsabb és gördülékenyebb megoldás, ha kétnyelvű ceremóniamestert bízunk meg a nagy nap levezénylésével. Fontos, hogy a ceremóniamester mindkét nyelven folyékonyan beszéljen, s a klasszikus moderátori feladatokon kívül képes legyen a kötött és kötetlen programok tolmácsolására is.

Most induló sorozatunkban a kétnyelvű ceremóniamester szerepén túl sorra vesszük egy esküvő legfontosabb momentumait a kétnyelvűség szemszögéből:

- A kétnyelvű ceremóniamester szerepe
- A kétnyelvű polgári esküvő
- A kétnyelvű egyházi szertartás
- A kétnyelvű esküvői vacsora
- A kétnyelvű esküvői party


 

A kétnyelvű polgári esküvő

A kétnyelvű polgári esküvő Ha az ifjú pár különböző anyanyelvű, az esküvői szertartás szervezésekor felmerül a kétnyelvű polgári esküvői ceremónia lehetősége, szükségessége