Menü

Francia szertartásvezető

A szertartásvezetés divatja új keletűnek tekinthető nálunk. Egyre többekben fogalmazódik meg az igény, hogy szeretteik jelenlétében az általuk választott helyen, a számukra szimpatikus személy vezetésével, a nekik tetsző szövegeket és stílust megválasztva mondják el házastársi esküjüket. Erre a szabadságra a hivatalos keretek között nincs lehetőség: az anyakönyvvezető személye kevéssé választható, a vele való egyeztetési lehetőség korlátozott, szövegét, stílusát előre nem ismerhetjük, időpontban igazodni kell a hivatali órákhoz és helyszínek tekintetében sem korlátlan a szabadság. A szertartásvezetőt azonban nem kötik a hivatali előírások. Szolgáltatóként a pár minden igényéhez igazodik.

A szertartásvezető által celebrált ceremónia jogilag nem minősül házasságkötésnek, ezért azt előzőleg az arra illetékes hivatalban, szűk körben szükséges lebonyolítani.

A szertartásvezetés előnyei tehát röviden:

- bármilyen helyszínen és időpontban lehetséges (az anyakönyvvezetők csak bizonyos helyszínekre és bizonyos időpontokban, idősávokban szállnak ki, s a kiszállás felára önmagában magasabb lehet mint a szertartásvezető megbízási díja)
- előzetes lehetőség a szertartásvezetővel való megismerkedésre, így meggyőződhetnek arról, hogy a ceremóniát egy a pár számára szimpatikus személy vezeti majd (az anyakönyvvezetőnél nincs lehetőség megválasztani a konkrét személyt a hivatali dolgozók közül)
- a pár választhatja meg a szertartás részeit, felépítését, stílusát
- egyénre szabott szertartásszöveg hangzik el, mely az adott pár életútjához igazodik, nekik szól
- akár a szertartás teljes szövegét előre megismerheti a pár
- igény esetén még a  szertartásvezető öltözékét, megjelenését is az esküvő arculatához igazíthatják

Szertartásvezetői feladatokat Magyarországon belül és Európában egyaránt vállalok.

Lépjen Velem kapcsolatba!

 

A kétnyelvű polgári esküvő

A kétnyelvű polgári esküvő Ha az ifjú pár különböző anyanyelvű, az esküvői szertartás szervezésekor felmerül a kétnyelvű polgári esküvői ceremónia lehetősége, szükségessége